Alergie na živočišnou želatinu

Želatina vzniká při vaření kůží a pojivových tkání. Želatina je často přidávána do potravin i léčiv. Například ve vakcínách se používá jako stabilizátor a může způsobit alergickou reakci na vakcínu.

Krom vakcín se želatina používá i u léčiv a vitamínů, kdy se vyrábí želatinové tobolky a je sama o sobě využívána jako podpůrný prostředek při léčbě artróz. Může se nacházet i v kosmetice. I zde je nutné se jí vyhnout.

Zpět na hlavní článek Potravinové alergie.

Potravinové alergie

Alergie na mléko

Alergie na vejce

Alergie na ryby

Alergie na ořechy

Celiakie


Alergie na obilniny

Alergie na ovoce

Alergie na zeleninu

Alergie na aditiva


Alergie na včelí produkty

Alergie na kukuřici

Alergie na rýži

Alergie na maso


Alergie na semena

Alergie na koření

Alergie na alkohol