Alergie na aditiva

tedy na přídatné látky, které se do potravin přidávají, aby déle vydržely, lépe voněly a vypadaly i chutnaly. Lze sem tedy zařadit konzervanty, barviva, zvýrazňovače chuti, regulátory kyselosti atd. Na obalech jsou aditiva značená písmenem E a číslo.

Pravá alergie bývá poměrně vzácná, častěji se jedná o intoleranci – nesnášenlivost daného aditiva. Prokázané alergie jsou na barvivo karmín, tartrazin, konzervanty sulfity aj. Je ale možné, že se seznam alergizujících aditiv bude rozšiřovat stejně s jejich používáním.

Zpět na hlavní článek Potravinové alergie.

Potravinové alergie

Alergie na mléko

Alergie na vejce

Alergie na ryby

Alergie na ořechy

Celiakie


Alergie na obilniny

Alergie na ovoce

Alergie na zeleninu


Alergie na včelí produkty

Alergie na kukuřici

Alergie na rýži

Alergie na maso


Alergie na živ. želatinu

Alergie na semena

Alergie na koření

Alergie na alkohol