Alergie na maso

Týká se hovězího, vepřového, skopového masa, také drůbeže – kuřecího, kachního, krůtího aj. Při alergii na jeden druh masa je možné, že další druhy nebudou činit problémy, ale samozřejmě mohou. Tepelná úprava odstraňuje alergeny z  masa, snižuje tedy riziko vzniku alergické reakce.

Mnohdy se stává, že lidé alergičtí na mléko mají i alergii na hovězí maso. U alergie na vejce se může vyskytovat alergie na drůbeží maso.

Jako většina potravinových alergií i tato se projevuje vyrážkami, ekzémy, nevolností, zvracením, průjmy, rýmou, kýcháním, bolestí hlavy, dušností, ale i anafylaktickým šokem.

Zpět na hlavní článek Potravinové alergie.

Potravinové alergie

Alergie na mléko

Alergie na vejce

Alergie na ryby

Alergie na ořechy

Celiakie


Alergie na obilniny

Alergie na ovoce

Alergie na zeleninu

Alergie na aditiva


Alergie na včelí produkty

Alergie na kukuřici

Alergie na rýži


Alergie na živ. želatinu

Alergie na semena

Alergie na koření

Alergie na alkohol