RAW vánoční cukroví
Raw strava spočívá v konzumaci jen těch potravin, které nebyly tepelně upraveny nad 42 °C. To tedy znamená, že klasické linecké cukroví nebo perníčky jsou zapovězeny. Zato ale existuje spousta lahodných receptů na raw cukroví, které je oproti jmenovaným dokonce zdravé! Pojďme ho společně ochutnat.
Raw cukroví má většinou podobu kuliček z různých rozemletých nebo rozmixovaných kuliček, nemusí to ale být podmínkou. Jisté ale je, že v těchto dobrotách nenajdete hromady cukru, sladí se totiž sušeným ovocem, medem nebo sirupy, a nečekejte ani bílou mouku.
Čokoládové košíčky s arašídovým máslem
-
100 g hořké raw čokolády
-
6 lžic raw arašídového másla
Čokoládu si ve vodní lázni opatrně rozpustíme, často mícháme a dbáme na to, aby její teplota nepřesáhla 42 °C. Čokoládu nalijeme do papírového nebo silikonového košíčku na muffiny (volte co nejmenší velikost), košíček nakláníme, aby se čokoláda dostala na všechny stěny, a zbytek vlijeme zpět do nádoby. Takto čokoládou vylijeme všechny připravené košíčky, měla by nám rozpuštěné čokolády zbýt asi třetina. Košíčky z čokoládou necháme ztuhnout, potom do každého z nich vložíme trochu arašídového másla a nakonec košíčky zalijeme čokoládou. Opět necháme ztuhnout.
TIP: Vyzkoušejte i jiná ořechová másla, např. mandlové, kešu, pistáciové, lískooříškové nebo kokosové.